12 april 2013

Tijd en sociaal kapitaal voor de community

Vrijwillig tijd steken in een lokaal initiatief dat de community mooier maakt. Dat is wat ik doe als  lid van Vrienden van het Warandebospodium in Tilburg. 

Dit podium is in 2012 gebouwd voor de week van de Warande. En zou daarna weer verdwijnen. Een aantal mensen sloeg de handen ineen en het podium wordt waarschijnlijk behouden. Zo mooi, zeg nou zelf:
Ik vind community sense erg belangrijk. De community, dat ben je zelf. Ik deel tijd en kennis als (tijdelijke) agendabeheerder, webmaster en organisator kinder- en jongerenactiviteiten. Een podium door en voor kinderen en jongeren. Dat is wat wij willen. En anderen organiseren weer activiteiten voor andere doelgroepen. Erg leuk om informeel creatief educatieve concepten uit te werken. De GO van de gemeente  komt er aan. We moeten alleen nog goed met ze afstemmen welk podiumscenario we mogen gebruiken. En  in de tussentijd zitten we natuurlijk niet stil! Wij = vrienden van het Warandebospodium


Durf te vragen festival 

Om ideeën op te doen heb ik op het durftevragen-festival in Maarssen (10 april 2013) tijdens een sessie deze vraag gesteld:

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het podium door en voor kinderen wordt? 

Geweldig hoeveel tips & trics ik heb gekregen!


Nederland Doet - beide handjes actie

Tijdens deze schoonmaakactie vroegen we aandacht voor het milieu en ook vroegen we kinderen om inspiratie voor activiteiten op het Warandebospodium in Tilburg.