15 februari 2018

ontdek-T - museumroute school TextielMuseum Pont

Nieuwe toffe kunst-en museumlessen! Het TextielMuseum, De Pont en BS Cleijn Hasselt vormen in mijn wijk in Tilburg Oud-Noord, Hasselt een magische driehoek. 


Ik hou van mijn wijk als werkgebied. Dat is anderen waaronder de basisschool en Artfact na een aantal jaren community-Art projecten ook gaan opvallen. Reactie: leuk, zichtbaar en zinvol. In 2016 ben ik op vraag van BS Cleijn Hasselt  gestart met een lessenserie per museum. Dit jaar wordt dat voortgezet met een nieuwe directeur. Ik dacht: dat kan nog leuker! Er is een magische driehoek van een school en 2 internationale musea en dat allemaal in Tilburg Oud-Noord!

Het TextielMuseum en De Pont zijn ook enthousiast over deze nieuwe insteek. Dus ontwikkel ik een mooi programma om kinderen onder te dompelen in kunst en in het reilen en zeilen binnen deze musea in onze wijk. Voor TextielMuseum en De Pont levert het nieuwe ambassadeurs op. En voor mij? Werkplezier, nog meer kennis over mijn eigen wijk en oefenen als student van de kunstacademie. Ik geniet hier enorm van!

De lessen gaan begin maart van start.
Facebook foto-album (bijgewerkte website volgt)

Mooie samenwerking
ontdek-T is een samenwerking tussen BS Cleijn Hasselt, TextielMuseum en De Pont.
In 6 lessen worden leerlingen opgeleid tot wijkambassadeur van beide musea.
Uitvoer: Saskia Dellevoet/ Hocus-Pocus-Focus Gastlessen: Marika Taborsky (De Pont) en Tiffany Scheepers (TextielMuseum). 
Als museumliefhebber, rondleiders en kunstenaars, kunnen zij de kinderen een mooie blik geven van beide musea.