24 mei 2011

Cocreatiedag Univé

Wat heb ik als ZP-er met Univé? Meer dan je denkt! Lees hier over mijn ervaringen als startende ZP-er in concept- en productontontwikkeling interactief leren; advies-training-coaching mediawijsheid, taal- en ICT didactiek.

Gezocht: ondernemende ZZP-er
Ik reageerde op een oproep op LinkedIn- groep ZZP-Netwerk : Gezocht: ondernemende ZZP-er met creatieve ideeën voor inspirerende co-creatiedag. Deze vindt plaats op 20 mei a.s. in Utrecht. Mail me even voor meer informatie!

Cocreatie
Cocreatie, een trendy woord. In de TNO Whitepaper -Cocreatie in het onderwijs (2011)- staat deze definitie:

een gezamenlijke ontwikkeling door een veelheid aan actoren (lerenden, docenten, experts, bedrijven, etc.) van producten, diensten, strategieën en beleid voor het onderwijs.

Mijn insteek: vervang lerenden door werknemers; docenten door teamleiders en onderwijs door bedrijfsleven. Voor cocreatie heb je een creatieve geest nodig en een gezamenlijk doel. Over deze dag: verstand van verzekeringen was niet noodzakelijk, meedenken wel.S2M030
De dag was bij S2M030! Reden genoeg om mee te doen. Is het daar echt zo hot? Ja, dat is het zeker! Je komt binnen en het bruist er gewoon! Die bruis heb ik al lang niet meer gevoeld, behalve de bubbelbruis dan van mijn inschrijving.

ZP met Univé?
Marinus Woldberg van KLNT begeleidde prettig en leerzaam deze cocreatiedag. KLNT richt zich op innovatie vanuit klantperspectief in dit geval wat willen ZP-ers van Univé? 3 Stappen hebben we doorlopen tijdens het cocreatieproces:

Visual van een van de concepten
behoeften
  ideeën   
concepten


  Tekenaars visualiseerden live de gedachten en uitspraken van de groepjes live. Dat maakte de minipresentaties van de 3 groepen na elk onderdeel erg aantrekkelijk. Van presenteren krijg ik altijd energie: ik heb er dan ook 2 gegeven.

  Iedereen voldaan
  Univé heeft 3 nieuwe bruikbare concepten zakelijke dienstverlening. Daarmee gaan ze nog in 2011 aan de slag.  
  Wij ZP-ers keerden huiswaarts met:  
  • een netwerkuitbreiding met Univé, Kansrijk en andere ZP-bedrijven. 
  • een kennismaking met S2M030 
  • inspiratie 
  • het boek Samenleving 3.0 (Ronald van den Hoff, 2011)
  _____________________________________________________
  Dit heb ik als ZP-er met Univé: een geslaagde cocreatiedag!

  _____________________________________________________

  Univé
  ZZP Netwerk LinkedIn
  KLNT 
  Whitepaper TNO cocreatie in het onderwijs
  S2M030
  Het KansRijk