20 januari 2017

Onderwijs, sociale innovatie, creativiteit, kunst, en ... de Hasselt

In december werd ik gevraagd een gerecht te maken met ingrediënten die me op het lijf geschreven staan: onderwijs- en sociale innovatie, creativiteit, kunst, en ... de Hasselt. Ik ging direct aan de slag en nu na weken pruttelen en praten over het kruidenmelange, heb ik er een heerlijke soep van gemaakt en die wordt in februari geserveerd aan kinderen van een basisschool in een museum. 


De basis voor die soep is al jaren geleden gelegd. Gewoon mijn hart gevolgd. En ik kan je wel zeggen dat ik in een jubelstemming ben! 


Betaald - onbetaald ZP-schap
Velen verklaren mij voor gek en zouden t zeker zelf nooit doen: onbezoldigde community-projecten, vrijwillige activiteiten, waardebepaling achteraf. Ik werk in een combi, het ene is betaald het andere niet. Want ondanks dat ik geld niet belangrijk vind, moet ik net als iedereen eten en mijn huur betalen. Tussen haakjes: ik realiseer me terdege dat ik dit vanuit de luxe positie zeg waarin ik eten heb en een dak boven mijn hoofd. En wat ik eigenlijk wil zeggen is: ik ben wie ik ben en dat is iemand die passie en vrijheid belangrijker vindt dan geld. 

Rijkdom is: sociaal kapitaal
Geld is handig, sociaal kapitaal maakt je gelukkig. Ik heb een jaar of 5 in relatie tot community-projecten 
authentiek en bewust veel aandacht gegeven aan relaties in mijn directe omgeving in Tilburg. Mijn wens was namelijk om mijn ZP-schap hier op te bouwen en uit te dragen. Met een lange termijnvisie en investering van mankracht en uren in de juiste mensen en organisaties, komt het altijd goed. Toch?