11 juni 2015

Bomen gekapt, kans gemist

ALTIJD WAT TE MAUWEN - Bomen gekapt, kans gemist voor ... een ludieke aftrap van een stoelexperiment. De kastanjebomen op het Textielplein waren ziek. Ze vielen om bij wind en dat gaf een gevoel van onveiligheid  gekapt moesten worden stond vast. Dat is inmiddels gebeurd - een gemiste kans, dat wel ... 

Warmtetherapie
Want ook als dingen vaststaan, kun je er nog iets ludieks van maken. Eerder als postte een wijkgenoot in de Facebookgroep van Textielplein Tilburg het artikel Warmtetherapie voor zieke kastanjebomen.  Dat was een mooie kans geweest om te laten zien dat we hier in Oud Noord ook vanuit andere mogelijkheden denken. M.a.w. het hoeft niet meteen snel en rigoureus opgelost. Innovaties liggen overal om ons heen.
Tilburg dóet mee aan het experiment, reageerde een andere wijkgenoot: Experiment: Kastanjes krijgen deken tegen ziekter- Brabants Dagblad. Voor onze bomen, was het echter te laat.

Bron foto: Now and then - Tumblr


Bron foto: Disfuncional designs
Boomstronk herbestemd als stoel of bank  
En toen kwam ik dit tegen, een supergave optie om de bomen toch nog even te eren. Een stoel van een stronk. een van de speerpunten waar we als initiatiefgroep mee aan de slag gaan, is zitgelegenheid op het plein. Dat was dit een kans geweest op daar op ludieke wijze aandacht voor te vragen om zo bewoners te activteren om mee te denken!


Bron foto:  Ria van de Laak
Helaas, te kort gekapt voor een stoel. En de stronken waren snel afgevoerd. Soms is het beter even te wachten met opruimen om een ludiek idee uit te kunnen voeren. Een dergelijke bank hadden we kunnen maken met stoelen van PortAgora, zeker weten dat we daarmee positief in de kijker waren gekomen!


Over ALTIJD WAT TE MAUWEN 
#altijdwattemauwen is een serie posts die ik gebruik om toch mijn innovaties (goed gejatte ideeën) te kunnen laten zien, ook al is er in de community niet alijd animo voor. Zo kijk ik kritisch en met humor naar het proces van community-vorming en besluitvorming van Textielplein Tilburg en hoe ik daar op reageer!