14 mei 2015

Nieuwe uitdaging: interviewen voor Omroep Tilburg

Sinds kort ga ik af en toe mee met Corné Biekens als interviewster voor Omroep Tilburg. Waarom? Mooi om te laten zien wat Tilburg voor toffe dingen doet! En: een leven lang leren.  

Tof: Heyhoef Backstage 

Heyhoef-Backstage is een vrijwilligersproject van Reeshofbewoners. Onder de bezielde leiding van John Maes is enkele keren per jaar een prachtig optreden in het wijkgebouw van Contour de Twern-Heyhoef. 9 Mei was een topper: een optrerden van Heritage Blues Orchestra en Jan Akkerman!

Een Leven Lang Leren

Ik zoek eigenlijk continu naar dingen waar ik van kan leren. En deze activiteiten als vrijwillige interviewer, sluiten mooi aan op wat ik doe als mediacoach èn als mindful coach. Dingen doen met aandacht. Leuk en vooral ook leerzaam:

Hoe werkt dat nou van optreden naar video? Webonderzoek(je) naar de mensen die je interviewt, vragen bedenken. Het interview zelf. Ik hoef niet in beeld en de vragen worden eruit geknipt. Het gaat tenslotte om hun antwoord, niet om mij. Corné Biekens maakt er een mooie sfeerimpressie van. Maar ook als ik niet in beeld kom, ben heel bewust bezig met mijn houding, gedrag, stem, snelheid van praten, dat soort dingen. En dan toch authentiek blijven terwijl er wat zenuwen in je buik zwemmen. De aandacht bij het moment. Da's echt heel leuk om te ervaren. En ook nieuw voor mij in de setting van een camera en een interview.

Meer over Heyhoef Backstage