5 mei 2014

Wat als de bibliotheek een koekoek zou zijn?! - innovatieDOEdag 2014

Op 20 en 21 mei organiseer ik met Huub van Dommelen (webbieb.nl) en Suzanne Keurntjes een innovatieDOEdag voor bibliotheken. 


Aan de slag met 14 Bibliotheekmensen en 26 mensen uit onderwijs, cultuur, commerciele hoek. Om alvast inspiratie met elkaar te delen, gebruiken we een groepsboard op Pinterest. Hier pinnen we concrete inspiratievoorbeelden van sociale innovaties. En die gaan vooral niet alleen over bibliotheken.Omdenken

Hoe kunnen we disciplines die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, met elkaar verbinden? Dat vergt omdenken!

Wat als de bibliotheek een koekoek zou zijn?! 

Wij denken dat er door deze groep mensen bij elkaar te zetten en te faciliteren, heel mooie concrete omdenkideeën uitgewerkt gaan worden!

Volg het bord #IDD14 van Saskia Dellevoet op Pinterest.

Faciliteren 

Er is geen kartrekker, geen voorzitter. We faciliteren en geven slechts deze kapstok: sociale innovatie. Voor deze vrije opzet kiezen we bewust want dat past bij innovatie. Onze eigen ervaringen met (het organiseren van) events en voorbeelden als Mastering the art of events that matter gebruiken we om er een zo open mogelijke dag van te maken.

Enkele ervaringsvoorbeelden:
Inspiratiedag Digitale Media en School,
Inside Out School als onderdeel van Incubate
Maak Tilburg beter als onderdeel van de European Social Innovation Week.

Lees ook de scriptie van Suzanne Keurntjes: En we noemen het activatie. Deze scriptie was genomineerd voor de scriptieprijs!

De dag wordt gefinacieerd door de Innovatieraad van het Sector Instituut Openbare Bibliotheken.

Bron foto koekoek: https://www.flickr.com/photos/sussexbirder/