18 april 2018

Superambassadeurs ontdek-T

Gisteren de eerste museumroute gelopen met 4 ambassadeurs van ontdek-T. Britt, Elyze, Femke en Manon van BS Cleijn Hasselt, deden het super. Fantastisch dat enthousiasme voor kunst en musea in onze wijk! 

ontdek-T is een museumprogramma i.s.m. BS Cleijn Hasselt, TextielMuseum en De Pont Museum. 6 Leerlingen, ambassadeurs in spé, houden van kunst en willen beide musea in Tilburg Oud-Noord vertegenwoordigen. Ze leren over kunst, over kijken en ook hoe je de verbinding legt met beide musea, school en de Hasselt. Dat past mooi bij deze school voor jonge ondernemers! Uitvoering: Saskia Dellevoet/ Hocus-Pocus-Focus. Gastlessen: Marika Taborsky (De Pont) en Tiffany Scheepers (TextielMuseum).

Meedoen met de Russische turnsters van Rineke Dijkstra

Het mooiste moment ervaarde ik bij de installaties van Rineke Dijkstra in De Pont. Kinderen en volwassenen gingen op verzoek van de ambassadeurs meedoen. Er ontstond ook een interessante discussie. is dit nou kunst of niet? 
Ja, zei een ouder, ik vind het wel kunstig dat ze dit kan maar of het kunst is? 
Ow, zei een oma, dus eigenlijk gaat het erom dat de video-installatie kunst is en niet om wat ze doen op de video? Zo had ik het nog niet bekeken. 
Zo zie je maar weer, ontdek-T is voor jong en oud! 
Meer lees je op het blog van ontdek-T