9 maart 2018

Gestart: ontdek-T met nieuwe museumambassadeurs

Op 6 maart is ontdek-T gestart. In 6 lessen leren 5 leerlingen van BS Cleijn Hasselt als ambassadeur een museumtour te geven.  

De lessen zijn in het TextielMuseum en in de Pont. De leerlingen worden ondergedompeld in de kunst van beide musea, leren erover praten en worden museumambassadeurs.

De ambassadeurs treden naar buiten met hun enthousiasme over de musea. Dat doen ze vanuit hun eigen talenten. De een vind het leuk om over een kunstwerk in de Pont te vertellen, de ander schrijft een post voor Facebook of Instagram voor het TextielMuseum. Wat deze kinderen het leukst vinden, dat wordt de komende lessen ontdek-T.

We zijn gestart in het TextielMuseum. De volgende les is in de Pont. De ambassadeurs in spé zijn erg enthousiast. Ze kregen een moeilijke vraag mee:

wat is dat nou eigenlijk, kunst? 

Beide musea vormen samen met de school een driehoek op de kaart. Vorig jaar al zijn er lessen geweest, apart in beide musea. Dit jaar gaan we uit van de kracht van de magische driekhoek in onze wijk Tilburg Oud-Noord (Hasselt).

Mooie samenwerking
ontdek-T is een samenwerking tussen BS Cleijn Hasselt, TextielMuseum en De Pont.
In 6 lessen worden leerlingen opgeleid tot wijkambassadeur van beide musea.
Uitvoer: Saskia Dellevoet/ Hocus-Pocus-Focus Gastlessen: Marika Taborsky (De Pont) en Tiffany Scheepers (TextielMuseum). 
Als museumliefhebber, rondleiders en kunstenaars, kunnen zij de kinderen een mooie blik geven van beide musea.