20 september 2015

Incubate 2015 - Zin van de dag

... een dagelijkse zin van (tijdelijke) Tilburgers tijdens Incubate festival 2015. Dat is wat 'Zin van de dag' is.  Deze zin is samengesteld uit de mooiste woorden opgehaald 'van de straat'.  


de zin van zaterdag:
 ijsvrij tumulueus reizen EN
desalniettemin zingen tegenover oostenrijk
#Zinvandedag is een zin over, van en door Tilburg. Vrijwilligers verzamelden dagelijks de mooiste woorden op straat, op scholen, bij optredens, op de markt. Zin van de dag is een nieuwe samenwerking tussen Incubate en Tilt (literatuurfestival). 


Ik was samen met Suzanne Keurntjes en Kim Kokkelinkeen van die vrijwilligers. Fantastisch om te doen. Natuurlijk ben ik als voormalig docent Nederlands en poëzie liefhebber en schrijver gek op taal!  Erg leuk om mensen hun favoriete voorzetsel of ander woord te ontfutselen!



de zin van vrijdag:
volg jij een vrolek glinsterend paardenbloempluisje
Ook de leerlingen van de groep van juffrouw Mieke (SBO Noorderlicht) gaven hun favoriete woorden. 

Wat me raakte: het waren niet alleen woorden die we kregen. Vaak zat er een mooi verhaal aan vast dat we er spontaan bij kregen! 

En dat is een mooi idee voor volgend jaar: het verhaal achter de woorden erbij plaatsen. 






Met Suzanne Keurntjes werk ik vaak samen. Wij deden vorig jaar de projectleiding van de sprookjesachtige fietsparade Lullaby en werken nu aan een nieuw communityART-project: Blauw Tilburg

Meer lezen