17 september 2012

Keep It Clean Day
Jij doet toch ook mee!    
Twitter: @Keepitcleanday | #KICD #KICD013 

Facebook Tilburg en omgeving http://www.facebook.com/KeepItCleanDay013
Facebook landelijk http://facebook.com/KeepItCleanDay 

Wat is Keep It Clean Day NL?

Op 21 september doe je gewoon zoals je altijd doet: je gaat naar je werk, naar school, naar buiten. Toch dit niet zomaar een dag. Waarom niet? Omdat je BEWUST naar buiten gaat. Je neemt namelijk een zak of tasje mee en je raapt alle troep die je tegenkomt op straat op. Dat doe je in je zak en voilá: jouw omgeving is schoner. Hoe simpel kan het zijn om Nederland wat aangenamer te maken!

KICD013

Ik hoorde van dit initiatief tijdens het Incubate festival op de Do It Yourself conferentie (Tilburg). Annette Dölle vertelde tijdens 'How to change a dream into a collective act' over deze schoonmaakdag. Het idee komt van Estonia en Dölle heeft het concept uitgewerkt voor Nederland. 
Tilburg staat nog niet op de lijst van gemeenten die meedoen. En ook al is het kortdag: keep it simple, opruimen kan altijd. Dus doe mee op 21 september en maak Tilburg schoner! Zit je op Twitter? Gebruik dan de hashtags #KICD en #KICD013.

Doe mee met kinderen en jongeren! 

Zit je in het onderwijs of werk je met kinderen? Deze Glogster heb ik speciaal gemaakt om de dag bij kinderen onder de aandacht te brengen. Laat 'm digitaal zien. Uitprinten? Beter van niet want ja, ook dat is vervuiling.Internationaal KICD 

Niet alleen een aantal Nederlandse gemeenten doet mee aan de KICD maar in de hele wereld zijn er in september opruimdagen. Op YouTube vind je een handige videolijst waar je alle intiatieven kan bekijken:  


Inschrijven

Inschrijven mag, hoeft niet. Op zich natuurlijk wel leuk als jouw school of bedrijfsnaam in de lijst wordt opgenomen! Het kan in elk geval op Keep It Clean Day. Kom je uit omgeving 013, meld je dan aan bij dit evenement.