1 februari 2012

Mediawijs voor de klas

Op 1 februari gaf ik namens Bibliotheek Midden-Brabant samen met Mirjan Albers van Cubiss een uitwissel workshop over mediawijsheid. Dit is de prezi die we daarbij gebuikten:Onderwijs en rol als media-opvoeder
Goed om te zien dat het onderwijs haar rol als media-opvoeder langzaamaan oppikt in Tilburg. Het bewustzijn lijkt echt gegroeid in de jaren sinds ik mediacoach ben. Niet langer: 'Mediawijsheid, moeten we daar wel iets mee?' maar 'Mediawijsheid, hoe pakken we dat aan?'. Met die insteek is er nog een hele weg te gaan. Dat bleek ook bij de respons die ik terugzag tijdens de workshop/ lezing van @yoricksaeijs van Onderwijs Maak je Samen.

Sociale media: doen!
Tijdens mijn workshop schreven deelnemers op geeltjes hun gedachten over onderwijs en sociale media. Via een ordening hebben we er enkele kernpunten uitgefilterd. Een volgende stap zou kunnen zijn: kiezen waarmee je direct aan de slag gaat. Kern van sociale media is: doen! Pas als je er zelf als individu mee experimenteert en deelneemt aan samenleving 2.0, ervaar je de kracht! Weg met de beren: dream-dare-do!

Aan de slag
Waarom niet meteen de daad bij het woord voegen?
  • maak (bijvoorbeeld) een Twitteraccount aan 
  • typ bij zoeken: #tangent en kijk wat er getwitterd is over deze studiedag
  • ga vervolgens experimenteren en ontdekt wat jij er mee kan; trek het door naar je groep en vervolgens naar de school
Succes!
@saskiadellevoet

Zin in meer inspiratie? Kom dan naar de Inspiratiedag Digitale Media en School (#idmes12)